Boost Yourself!

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2020

Een regenachtige zaterdag

Op 12, 13 en 14 juni vindt het tweede Boost Yourself 2020 event plaats in Millingen aan de Rijn en het thema is lichaamsbewustwording. Dit event ligt nog ver in de toekomst dus grijp ik terug naar het eerste Boost Yourself 2020 event wat in Beers gehouden werd. Ik mocht daar, als VoetreflexPlus™ therapeut een presentatie geven over mijn vak, mijn praktijk en mijn werkwijze.

Hoe kwam ik op een regenachtige zaterdag in februari in Beers terecht?

Niet te lang en niet te kort

Ik ontmoette een van de organisatoren, Sylvana Leuwol bij Boel Bazaar, een ontzettend leuke shop in het hartje van ’s-Hertogenbosch. Ze was daar aan het kokkerellen geslagen en we raakten aan de praat. Ik was onder de indruk van haar gedrevenheid en passie voor eten en al was de ontmoeting van korte duur, hij bleef hangen. Sylvana is consultant in eetoplossingen en had me op haar formule Everyone can eat all gewezen en aangezien ik met een gluten- en lactose-intolerantie kamp nam ik een kijkje op haar website. Nu ben ik zelf niet geheel onhandig in de keuken maar glutenvrij brood bakken blijft een uitdaging dus trakteerde ik mezelf met Kerst op een verwenpakket. Glutenvrije broden, kokosmakronen, chocoladebrokken en een aantal smeerseltjes die binnen no-time verorberd waren. Dat verdiende een shout-out, en zo geschiedde.

Sylvana nam contact met me op en ze vertelde me over een nieuw te organiseren evenement waar ze druk mee doende was. Boost Yourself 2020! We spraken af contact te houden, wie weet wat we in de toekomst voor elkaar konden betekenen. Na een aantal dagen echter ging de telefoon. Of ik interesse had om op het aankomende event een presentatie te geven over VoetreflexPlus™ therapie, er was een spreekster onverwacht uitgevallen. Enthousiast nam ik de uitnodiging aan en zette een presentatie op poten. Spannend was het wel. Ik wilde tenslotte een verhaal hebben wat niet te lang was, niet te kort maar wat wel de aandacht vasthoudt. Het maximaal aantal deelnemers had zich ingeschreven, volle bak dus.

Al doende leert men

Wat me opviel, eigenlijk al een tijdje, dat het praten over mijn huidige beroep me makkelijker afgaat dan praten over mijn vorige beroep. Ik noem mezelf tegenwoordig fotograaf in ruste. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan kunstacademie Sint Joost in Breda en heb 12 jaar lang met hart en ziel gewerkt aan mijn bedrijfje Photon Imaging. Van kunst alleen kon ik niet leven dus besloot de commerciële tak erbij te pakken maar dat bracht me niet waar ik op hoopte. Photon Imaging is nu ter ziele en het doet me nog altijd verdriet dat ik er niet uit heb kunnen halen wat erin zat, dat was tenslotte ook de reden dat ik bij Total Health de opleiding VoetreflexPlus™ ben gaan doen. Maar wat het gekke is dat waar ik bij fotografie altijd met mijn mond vol tanden stond en klungelig probeerde te omschrijven waar ik nou helemaal mee bezig was, hoe vol zelfvertrouwen ik praat over mijn praktijk, werkwijze en VoetreflexPlus™ therapie. Misschien ben ik nu eenmaal een heler en geen kunstenaar, wie zal het zeggen. Of misschien valt dit onder de noemer, al doende leert men. Hoe dan ook, de presentatie stond binnen de kortste keren op papier (lees: beeldscherm) en vol goede moed toog ik naar Beers. Het was een succes, mijn eerste presentatie was een feit en kreeg enthousiaste reacties.

Boost je welzijn

Het thema van Boost Yourself 2020 is het bewust worden van je eigen welzijn en hoe je zelf en professionals kunnen bijdragen aan het verbeteren of van invloed kunnen zijn op dit welzijn. Iedereen zal het op zijn of haar eigen manier ervaren en neemt een ander verhaal mee. Een mooi initiatief maar vooral, en dat spreek mij persoonlijk erg aan, zonder zweverige poespas. Sylvana is hier een goed voorbeeld van, een no-nonsense houding en to-the-point. Haar inbreng is het bewuster omgaan met voeding en kan iedereen die interesse heeft daarin begeleiden. Tevens wil ik Marieke van Deursen niet onvermeld laten. Zij is life coach met spirituele invalshoek en medeorganisator van Boost Yourself 2020.

Ik hoop in de toekomst nog meer presentaties te gaan doen, ik kan mijn verhaal op een duidelijke manier uit de doeken doen en een overzichtelijke presentatie met zorgvuldig gekozen steekwoorden en mooie beelden bieden een prima houvast. Vol enthousiasme en goede moed ga ik dan ook verder.

Hier volgen een aantal links naar de website van Sylvana (vergeet de pagina voor de verwennerij niet), en naar de website van Marieke van Deursen, Angels&Magic. Meer informatie over het volgende Boost Yourself 2020 event vind je op de Facebook-pagina. Aarzel bij vragen over het Boost Yourself 2020 event niet om met een van hen contact op te nemen.
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven